Atelier ABC

Atelier ABC is de craftblog van Anneloes Berkhoff. Onder deze naam biedt zij door haar gemaakte creaties aan. In haar assortiment zijn o.a. te vinden: crochet rammelaars, crochet mutsen, vlaggenlijnen, knuffels, speenkoorden, speelkleden, vilten speelgoed, crochet speelgoed.

Mocht je meer willen weten of iets willen bestellen; mail dan naar atelierabc@hotmail.com.

14 mei 2011

visje bij de thee

Het visje heb ik voor mezelf gemaakt. In New York zijn we min of meer toevallig in een Japanse boekhandel terecht gekomen; het bleek er een walhalla aan craftboeken te zijn!!
Ik heb me echt moeten inhouden om niet met armen vol boeken naar buiten te lopen... Uiteindelijk heb ik gekozen voor de boeken met de duidelijkste illustratie, aangezien mijn Japans niet zo vloeiend meer is de laatste tijd!
Hij hangt voor de spiegel in Simons badkamer en houdt ervan om zich steeds van een andere kant te (laten) bewonderen.
Het labeldoekje was een verzoek van een preschool teacher. Haar kleinzoon hield zo van kroelen met zachte lapjes en friemeltjes én hij hield van auto's. Ik had een lapje fleece liggen met een wegenpatroon erop, dus dat was snel gekozen. De naam van het kereltje moest er ook op en dat was de eerste keer dat ik fusible web gebruikte (plakvlieseline?). Met vilt duurt het wel wat langer dan de beschrijving voordat het vast zit, maar uiteindelijk zit het als een huis. Voor contrast heb ik de letters nog omlijnd met een borduurdraadje, dan springen ze wat meer van de drukke achtergrond.

De kroonkurk magneten zijn van die leuke tussendoor projectjes: (biertje drinken), leuke plaatjes zoeken, beetje knippen en plakken en afdekken met gloss. Dagje wachten, magneet erachter en... leuke weggevertjes!

2 opmerkingen:

  1. Ik vond jouw visjes op de cadeautjesblog en was meteen verliefd. En ben meteen ook fan van je andere maaksels!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ontzettend leuk idee die kroonkurk magneten!

    BeantwoordenVerwijderen